Arbitron - hlasujte online a bezpečně

Arbitron - hlasujte online

“Ať zvedne ruku ten, kdo je PRO.”

V dnešní pandemické době se musí spousta věcí dělat jinak. Pracujeme více z domova, hromadné schůze desítek či stovek lidí jsou problematické, i osobní schůzky s partnery či kolegy jsou často nahrazovány online meetingy. Jednak tomu napomáhá současná covidová situace a jednak se ukazuje, že v mnohých případech není potřeba se osobně potkávat, protože technologicky jsme schopni mnohé udělat online. A to šetří čas všech zúčastněných a tedy i peníze.

Vše se přesouvá do online světa a stejně tak i volby a hlasování není třeba dělat neustále “postaru” - prezenčně. Vzrůstající poptávka po online hlasovací platformě dala vzniknout Arbitronu - online aplikaci pro hlasování a volby na míru.

arbitron1.png

 

Co Arbitron umí a pro koho je vhodný

Ať už jste malé soukromé sdružení o pár členech, kde nepravidelně potřebujete hlasovat o návrzích všeho druhu, nebo jste velký podnik se složitou organizační strukturou - online hlasování Arbitron Vám vždy dobře poslouží.

Arbitron je plně onlinový nástroj, pro který potřebujete pouze webový prohlížeč. Jestli s ním budete pracovat v kanceláři na stolním počítači, na poradě na tabletu nebo v dopravním prostředku na mobilu, je už na vás.

Aplikace není “generická” - stejná pro kohokoliv, kdo si na webu zaplatí licenci. Naším cílem je naopak přizpůsobit výslednou aplikaci konkrétním potřebám zákazníka. Pokud vás zajímá, jak aplikace vypadá a funguje a chtěli byste si ji vyzkoušet, ozvěte se nám. Ukážeme Vám, jak nástroj funguje a domluvíme se na dalších krocích.

 

Čím se Arbitron vyznačuje

description-1.png

Uživatelská přívětivost

Přestože vytvoření a nastavení voleb / hlasování může trvat nějaký čas, samotné hlasování by mělo být co nejjednodušší a nejsrozumitelnější. V dnešní uspěchané době je jednoduchost a rychlost použití klíčová vlastnost. Jediné co voliči musí provést je přihlásit se k hlasování pomocí jedinečného PINu, následně rozdělit své hlasy v hlasovacím lístku a odeslat. Nic víc není potřeba a celý proces jim tak zabere maximálně nižší jednotky minut.

 

description-2.png

Bezpečnost, anonymita, objektivita

Při vývoji aplikace byla bezpečnost prioritou číslo jedna. Aplikace prošla bezpečnostní prověrkou NÚKIB, takže se nemusíte bát, že přijdete o svá data nebo že někdo volby zmanipuluje. Nikde v systému navíc nejsou uložené údaje o voličích ani vazba o tom, jaké konkrétní osobě byl přidělen který přístupový PIN pro volbu - vše probíhá v anonymním režimu. Lze však zobrazit, jak hlasoval který PIN, aby byla zachována doložitelnost výsledků.

 

description-3.png

Univerzálnost

Hlasovat nebo volit potřebují různé subjekty - politické strany, státní organizace, občanská sdružení, soukromé firmy, školy, SVJ, apod. Každý z nich bude mít trochu jiné požadavky na to, co má aplikace umět. Arbitron umožňuje během několika kliknutí založit rychlé hlasování o návrhu pro ad hoc schůzku, a stejně tak umí udělat složitě strukturovanou naplánovanou volební událost skládající se z několika kol, kde je na volebním lístku několik skupin kandidátů.

Ačkoliv se jedná o online aplikaci, která už svou podstatou vybízí k použití pro distanční hlasování, je plně připravena také pro prezenční volby. Můžete si naplánovat hlasování na konkrétní den a čas, rozeslat pozvánky účastníkům a po jejich odhlasování a vypršení předem stanoveného časového rámce sečíst získané hlasy. Nebo můžete během porady, schůze či jednání - ať osobní nebo videokonferenční, hlasování spustit a následně ukončit na místě.

Arbitron zkrátka myslí na všechny možné situace a vyhoví tak každému.

Více na www.arbitron.online.

 

arbitron2.png